Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ

Τελικά είναι όντος η πιο αποτελεσματική αλλά και η πιο οικονομική παγίδα που έχω δει

Όπως θα δείτε και στα βιντεάκια που ακολουθούν , αμέσως όταν τοποθέτησα πάνω σε μια κυψέλη την παγίδα δεν πέρασαν 2 λεπτά και μαζεύτηκαν τα τέρατα.

Κάνει πολύ καλή δουλειά και κοστίζει ελάχιστα (1 τεμάχιο μελαμίνης 20χ20 (δωρεάν σε κάποιο ξυλουργείο ) μια κόλα για ποντίκια 2 ευρό και μια κονσέρβα τράτα γαύρο 1,5 ευρό( μόνο ένα γαύρο η παγίδα) η κόλα κάνει για 4 παγίδες.

Και αν κάποια μπορέσει να αποδράσει (όπως φαίνεται και παρακάτω) είναι καταδικασμένη γιατί έχει πάρει μαζί της και ένα μικρό μέρος κόλας είτε στα πόδια είτε στα φτερά.


Η συλλογή που έκανε η παγίδα στη παρακάτω εικόνα είναι από 3 ώρες .

Το μειονέκτημα το δόλωμα στεγνώνει γρήγορα στον ήλιο ενώ η κόλα κρατά τουλάχιστον 3 μέρες .

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Και ενώ με την τοποθέτηση αυτής της παγίδας τα μελισάκια μου πήραν ανάσα και άρχισαν να βαίνουν άφοβα για συλλογή , εγώ ανακάλυψα παρατηρώντας τα τέρατα ότι η μυρωδιά από την παγίδα τραβούσε τις σφήκες που έως πριν από λίγο πήγαιναν στην ζουμερή μου σταφίδα και την κατέστρεφαν όπως βλέπετε τις παρακάτω εικόνες.


4 σχόλια:

Γιώργος Βλάσσης είπε...

Σπύρο πολύ καλό το blog σου. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα το πλουτίσεις και αυτό όπως τώρα την μελισσοπαρέα μας. Η φωτό των Λιαπάδων υπέροχη. Η παγίδα για σφήκες χρήσιμη. Η μελαμίνα δεν νομίζω πως κάνει για την παγίδα αυτή γιατί η ποντικόκολλα σουρώνει και όπου κολλήσει δεν βγαίνει με τίποτα. Θα πρότεινα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης. Θα σε παρακολουθώ τακτικά.
Αν ευκαιρήσεις ρίξε μία ματιά και στο άλλο μου blog : "Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη". Θα βρείς πάρα πολλά κείμενά μου και άλλες καταχωρήσεις διαφορετικού ενδιαφέροντος από την μελισσουργία.
Η Δ/νση είναι:
http://lefkimmiwtes.blogspot.com

sp-kor είπε...

kalispera k, giorgo
An kai ime xristis ipologisti apo tote poy protobgike.
To blog to anakalipsa molis 1 mina kai to megalo kako ine oti den gnorizo katholou anglika kai psaxnome.
I kola pontikon bgeni me inopnevma kai dialitiko nitrou.
To alo sou to blog ine iperoxo kai poli enimeromeno ala i gramatikes mou gnosis ine toso ipodiesteres mposta stis dike sas pou mou ine adinaton na tis sxoliaso.
Poli tha ithela na exo ligo xrono eleftero gia na asxolitho perisotero me tin agapi pou legete melisa, ase pou exo sto mialo mou diafores patentes pou prepi na dokimaso kai an petixoun tha tis anartiso amesos gia sxoliasmo.
Exo megali arostia kai den mporo na meno sta kathieromena kai olo psaxnome .

lingistis είπε...

Μπράβο Σπύρο!! Πολύ μου άρεσε το βίντεο με τη παγίδα!!!

Ανώνυμος είπε...

P;ara poli kalo...